Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 2 bosuitjes
 400 g sperziebonen
 2 plakjes ontbijtspek
 1 eetlepel vloeibare margarine
 100 g rundergehakt
 150 g (kastanje)champignons
 400 g flageolets, kidneybonen of veldertjes (uitlekgewicht, blik)
 400 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
1

Maak de bosuitjes en sperziebonen schoon. Snijd de bosuitjes in ringen en breek de sperziebonen eenmaal.
Snijd of knip het ontbijtspek in reepjes.
Bak de reepjes spek in de margarine zacht. Bak het gehakt mee gaar en rul.
Fruit de bosuitjes kort mee.
Voeg de sperziebonen toe met wat water en smoor de sperziebonen ca. 10 minuten.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Spoel de flageolets af in een zeef.
Doe de flageolets, de tomatenblokjes en de champignons bij de sperziebonen en stoof de groente in enkele minuten verder gaar.

Ingrediënten

 2 bosuitjes
 400 g sperziebonen
 2 plakjes ontbijtspek
 1 eetlepel vloeibare margarine
 100 g rundergehakt
 150 g (kastanje)champignons
 400 g flageolets, kidneybonen of veldertjes (uitlekgewicht, blik)
 400 g tomatenblokjes zonder zout (blik)

Aanwijzingen

1

Maak de bosuitjes en sperziebonen schoon. Snijd de bosuitjes in ringen en breek de sperziebonen eenmaal.
Snijd of knip het ontbijtspek in reepjes.
Bak de reepjes spek in de margarine zacht. Bak het gehakt mee gaar en rul.
Fruit de bosuitjes kort mee.
Voeg de sperziebonen toe met wat water en smoor de sperziebonen ca. 10 minuten.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Spoel de flageolets af in een zeef.
Doe de flageolets, de tomatenblokjes en de champignons bij de sperziebonen en stoof de groente in enkele minuten verder gaar.

Notes

Bonen en bonen